Bel (06) 83 23 57 18 voor een afspraak.

Een betere computer

Frustrerend, zo’n computerstoring. Je bent tijd en geld kwijt, en alles wat je terugkrijgt is dezelfde computer als vóór de storing. Of toch niet? Ik kan u helpen om uw computer niet alleen te repareren, maar ook te verbeteren. Bijvoorbeeld door:

  • Minder overbodige software;
  • Eeen betere instelling van WIndows of macOS;
  • Een veel snellere SSD schijf;
  • Extra GB intern geheugen;
  • Bewustere scherminstellingen;
  • Extra software, die wél nuttig is

 

Software

Dat begint al met het opnieuw installeren van Windows. Want veel computers zetten bij die operatie niet alleen Windows terug, maar ook heel veel andere programma’s. Spelletjes bijvoorbeeld of fotobewerkingsprogramma’s – en niet altijd de beste. Vervelend, want vaak wordt al die troep tegelijkertijd met Windows opgestart, zodat dit opstarten veel trager gaat dan zou moeten. Wees gerust, ik zal dit allemaal voor u verwijderen.

Maar daarmee is het probleem niet altijd opgelost. Want zodra u de computer weer tot uw beschikking heeft, kunt u natuurlijk zelf software downloaden. Vaak gaat dat bewust, maar soms ook per ongeluk. Probeer bijvoorbeeld maar eens Google Chrome te installeren. Dan moet u heel goed opletten, want voordat u het weet klikt u ergens op ‘ja’ en zit u opgescheept met een andere pdf reader. Soms vind ik wel vijf extra toolbars die de Internetpagina met de relevante informatie naar beneden drukken tot halverwege het scherm. Of ik stuit op maar liefst 3 virusscanners die allemaal draaien op de achtergrond en dus de PC aanzienlijk vertragen.

 

Windows

Maar soms hoeft u voor al die ballast zelfs niks te doen. Laatst kwam ik een computer tegen die in 6 jaar nauwelijks was gebruikt, maar toch enorm was vervuild. De oorzaak? De instellingen van Windows. Dat installeerde namelijk alle updates, ook de nutteloze. Bij elkaar drukten die de snelheid enorm, en daarom haal ik al die troep er weer af.

 

SSD schijf

sdfasedf

 

Extra geheugen

Maar soms werkt een computer nog net zo goed als in het begin. Alleen… dat begin ligt een aantal jaren terug. En daardoor is de hardware enigszins verouderd. Geen probleem, als u alleen een tekstverwerkingsprogramma gebruikt en af en toe een mailtje verstuurt. Maar het ligt anders als u opeens enthousiast wordt voor moderne software. Want dan blijft de snelheid vaak enorm achter. Gelukkig vallen zelfs oudere computers nog aanzienlijk te verbeteren. Heeft u bijvoorbeeld 1 GB werkgeheugen? Dan kunt u dat vaak met 1 of 2 GB uitbreiden. Let op: doe dit wel met beleid. Want u kunt er wel gewoon 4 GB extra bijkopen, maar heel vaak laat de computer dan 3 GB ongebruikt. Ik kan dat van tevoren voor u opzoeken, zodat u niet te veel betaalt.

 

Scherminstellingen

En dat is niet mijn enige truc. Vaak valt er ook veel snelheidswinst te behalen met de juiste scherminstellingen. Bij veel klanten sleutel ik wat aan de beeldschermresolutie, zodat de weergave wat minder mooi wordt. Maar dat betekent wel dat zij aanzienlijk sneller kunnen werken.

 

Extra software

Zoals gezegd: vaak haal ik veel software van uw pc af. Maar net zo vaak zet ik er ook programma’s op. Zo kan ik u bijvoorbeeld helpen aan een Officepakket en de beste gratis virusscanner.

Maak direct een afspraak

Bel, SMS, WhatsApp naar (06) 83 23 57 18 of stuur een e-mail naar info@uwcomputerhelpdesk.nl en maak direct een afspraak. Liever terug gebeld worden? Vul dan uw gegevens in op het contactformulier en ik bel u z.s.m. terug.

KvK. 74221310