(071) 3016870 even bellen?

Een eigen domein aanvragen voor uw e-mail of website

Uw wil een eigen domein claimen. Bijvoorbeeld voor uw hobby, nieuwe blog, eigen bedrijf of familienaam. Het aanvragen lijkt simpel, maar wat doet u daarna? Dat hangt af van uw wensen. Voordat ik de verschillen uitleg is het goed om precies aan te geven wat een domein is.

Een voorbeeld van een domeinnaam is uwcomputerhelpdesk.nl. Van elke domeinnaam kan er maar één registreert worden. Het is dus een unieke naam. Het laatste stuk, in het voorbeeld, .nl maakt ook onderdeel uit van de unieke domeinnaam. uwcomputerhelpdesk.com is bijvoorbeeld een tweede, maar ook weer unieke domeinnaam. Wanneer uw .nl domeinnaam niet beschikbaar is kunt u dus nog andere varianten proberen.

Na het registreren (kopen) van uw domeinnaam kunt u aan de slag. U kunt uw domein gebruiken voor:

  • Een eigen e-mailadres. Bijvoorbeeld: naam@uwdomeinnaam.nl
  • Uw eigen website of blog. Bijvoorbeeld: www.uwdomeinnaam.nl 
  • Claimen en registreren voor eventueel toekomstig gebruik

Op de website van SIDN kunt u controleren of de door uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is en leest u hoe u deze kunt registreren. Op de pagina Wat is een domeinnaam? van SIDN staan wat eenvoudige regels over waaraan een domeinnaam moet voldoen.

Ga naar de contactpagina en neem vrijblijvend contact op voor advies of hulp bij de registratie en configuratie van uw eigen domeinnaam.

Direct een afspraak maken?

Telefoon: 071-3016870
E-mail: info@eenvoudpc.nl
Adres: Kom langs in onze winkel aan de Treubstraat 17 in Voorschoten